در گذشته مرا برادرى بود که در راه خدا برادریم مى‏نمود . خردى دنیا در دیده‏اش وى را در چشم من بزرگ مى‏داشت ، و شکم بر او سلطه‏اى نداشت ، پس آنچه نمى‏یافت آرزو نمى‏کرد و آنچه را مى‏یافت فراوان به کار نمى‏برد . بیشتر روزهایش را خاموش مى‏ماند ، و اگر سخن مى‏گفت گویندگان را از سخن مى‏ماند و تشنگى پرسندگان را فرو مى‏نشاند . افتاده بود و در دیده‏ها ناتوان ، و به هنگام کار چون شیر بیشه و مار بیابان . تا نزد قاضى نمى‏رفت حجّت نمى‏آورد و کسى را که عذرى داشت . سرزنش نمى‏نمود ، تا عذرش را مى‏شنود . از درد شکوه نمى‏نمود مگر آنگاه که بهبود یافته بود . آنچه را مى‏کرد مى‏گفت و بدانچه نمى‏کرد دهان نمى‏گشود . اگر با او جدال مى‏کردند خاموشى مى‏گزید و اگر در گفتار بر او پیروز مى‏شدند ، در خاموشى مغلوب نمى‏گردید . بر آنچه مى‏شنود حریصتر بود تا آنچه گوید ، و گاهى که او را دو کار پیش مى‏آمد مى‏نگریست که کدام به خواهش نفس نزدیکتر است تا راه مخالف آن را پوید بر شما باد چنین خصلتها را یافتن و در به دست آوردنش بر یکدیگر پیشى گرفتن . و اگر نتوانستید ، بدانید که اندک را به دست آوردن بهتر تا همه را واگذاردن . [نهج البلاغه]
موهبت
 
مدرسه و اضطراب جدایی

اگر مادری چند هفته ای از کودک دور شود کودک شش تا هشت ماهه ممکن است دچار افسردگی شود ، مخصوصا اگر تا ان زمان منحصرا مادر از او مراقبت کرده باشد . کودک در چنین شرایطی به خاطر ترس از جدایی کودکان افسرده می شود اشتهای خود را از دست می دهد ، به اشنا و غریبه پاسخی نمی دهد.

ترس از جدایی کودکان

ترس از جدایی کودکان

ترس از جدایی کودکان یکی از مشکلات کودکان در جامعه است . اگر مادری چند هفته ای از کودک دور شود کودک شش تا هشت ماهه ممکن است دچار افسردگی شود ، مخصوصا اگر تا ان زمان منحصرا مادر از او مراقبت کرده باشد . کودک در چنین شرایطی به خاطر ترس از جدایی کودکان افسرده می شود اشتهای خود را از دست می دهد ، به اشنا و غریبه پاسخی نمی دهد ، غالبا به پشت دراز می کشد و سرخود را از این طرف به آن طرف می گرداند و دیگر سعی نمی کند بنشیند و یا جهان پیرامون خود را کشف کند .

درباره ترس از جدایی کودکان بیشتر بدانید ..

در باره ی ترس از جدایی کودکان باید گفت ، در دو تا دو ونیم سالگی دیگر جدا شدن از مادر افسردگی ایجاد نمی کند ، بلکه به صورت اضطراب جدی و دردناکی جلوه می کند . اگر مادر یا پدر به خاطر کاری ضروری ناچار باشند برای مدتی از شهر خارج شوند و یا مادر کار تمام وقت بگیرد و ازقبل هم کودک را به کسی ای جایی که قرار است مراقبت از او را به عهده بگیرند ، عادت نداده بشاد ، کودک ممکن است هیچ نشانه ای از اضطراب بروز ندهد و خیلی خوب هم با مراقبت کننده کنار می اید .اما به محض اینکه مادر بر می گردد ، کودک به طرف او می دود و خود را به دامان او می آویزد و هر وقت که مادرش می خواهد از او دور شود با وحشت جیغ می کشد و گریه می کند . در این هنگام او اجازه نمی دهد که مراقبت کننده اش حتی یک قدم پیش بیاید و حتی نسبت به او بی ادبی هم می کند . موقع خواب کودک با قدرت هر چه تمام تر به مادرش چنگ می اندازد و اجازه نمی دهد او را در تختش بگذارند .

در سن سه سالگی احتمال ترس از جدایی کودکان کمتر است چون شما می توانید شرایط جدید را برایش توضیح دهید و او در سنی هست که این موضوع را بفهمد و اعتمادش را به شما از دست ندهد . ولی نمی توانید مطمئن باشید که واکنش او چه خواهد بود . بچه هایی که احساس ناامنی دارند ، بیش از حد حساس هستند ویا فقط پدر و مادر خودشان را می شناسند ، ممکن است در مقابل مهد کودک یا پرستار غریبه مقاومت کنند .

حتی در پنج یا شش سالگی هم ممکن است کودکانی از این که آنها را به مهد کودک یا کلاس اول مدرسه بگذارید خوششان نیاید و مقاومت کنند . به گزارش آسان طب  اگر کودک خواهر و برادر بزرگتری داشته باشد ، احتمال این وضع کمتر است ، چون روزها و ماه ها با آنها درباره ی آرزوی رفتن به مدرسه صحبت کرده است .

 

منبع مطلب ترس از جدایی کودکان : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط مجتبی محرر 94/11/1:: 9:46 عصر     |     () نظر
<      1   2      
درباره
صفحه‌های دیگر
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها
بک لینک بک لینک